Maatschappelijk betrokken

Ik zet niet zo snel een bericht op mijn blog over wat mij naast mijn dagelijkse werk bezig houdt. Maar deze keer maak ik een uitzondering.

Gisteren stond er een mooi bericht op diverse nieuwspagina’s. Een nieuw vaccin voor polio. Dat is hoopvol om polio definitief de wereld uit te helpen. Eind jaren tachtig kregen nog 350.000 mensen jaarlijks polio. Nu is het aantal gedaald naar iets meer dan 1.500 per jaar. Toch zijn er met enige regelmaat uitbraken (recent nog in Rusland).

Mede dankzij het project van Bill Gates en zijn vrouw samen met de Rotary is er sinds 1985 hard gewerkt om polio uit te roeien. Van 125 landen is het aantal poliogevallen terug gebracht naar 4 landen. Terecht dat er nu nog een extra effort gemaakt wordt om ook de laatste landen polio-vrij te maken. Zoals vele bekenden die meewerken zeggen: we’re that close to end polio now.

Het zou mooi zijn als in het laatste projectjaar 2011 gezegd kan worden dat er in geen enkel land meer polio is. Een paar druppels per kind voorkomt een gehandicapt leven. Ik had mijn oud-tante graag die paar druppels gegund. Ze is nu 75 jaar en kreeg op haar 9e polio. Vanaf die tijd leeft ze haar leven in een rolstoel.

En daarom ben ik naast mijn dagelijkse werk Rotarian om een bijdrage te leveren aan de vele vrijwillgersprojecten. Nu toewerken naar de End Polio Now dag in Nederland in februari 2011 (heel veel werk is al voorbereid). Alle media-aandacht hiervoor is van harte welkom.

Advertenties
Explore posts in the same categories: Persoonlijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: