Sales Leadership

Recent heb ik de hele discussie van de Linkedin group Sales & Marketing Professionals Nederland gevolgd op de vraag “goede aanbieder Sales trainingen op hbo-niveau gezocht”. Eén keer raden wat er gebeurde? Juist ja, elk commentaar was min of meer een aanbieding. De een nog beter dan de ander (er zaten hele goede bij). En met name de ‘trainingen’ vlogen over het scherm.

En daar zit nu juist het pijnpunt in mijn ogen. Als we met z’n allen willen dat Sales niet alleen uit trainingen (vaardigheden) bestaat dan zal er dus ook aan toegepaste kennis gewerkt moeten worden.

Met een team van externe experts en de interne kennis van hoger onderwijs hebben we de afgelopen jaren gewerkt aan het Sales Leadership traject (in samenwerking met De Paul University). Niet even snel een training optuigen en in de markt zetten, maar gedegen gewerkt aan competenties (nergens exact op post-hbo beschreven dus zelf moeten samenstellen en valideren), beroepstaken en uiteindelijk daarna pas omgezet naar hoger onderwijs. Als kwaliteits hogeschool neem je daar de tijd voor, heb je een lange adem, ga je niet voor het snelscorende succes, blijf je vasthouden aan die kwaliteit. Met als prachtig resultaat de eerst officieel goedgekeurde post-hbo opleiding Senior Accountmanager Sales.
Dit najaar gaat deze opleiding van start. En in tegenstelling tot commerciële organisaties hoeft deze opleiding geen gigantische winsten te draaien. Deze hogeschool gaat voor kwaliteit en op die basis blijven we gestaag doorwerken aan een volledig erkend post-hbo programma. Wie weet tot welke grote kwalitatieve hoogten we kunnen stijgen. Sales is een beroep, een erkend beroep.

Advertenties
Explore posts in the same categories: Sales

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: