Integriteit docenten

In de uitzending van Eén Vandaag vanavond was een item over het ‘diploma-gedoe’. Aangezwengeld door een student van InHolland. Opgepakt door de media. Die hebben meer dan een maand nodig gehad om docenten te vinden die voor camera iets wilden zeggen. Vervelend is altijd met media dat alleen korte stukjes gemonteerd worden en het hele verhaal niet uitgebreid wordt toegelicht. Het lijkt nu net alsof de drie (oud)-docenten de waarheid spreken. Waar zijn al die andere duizenden docenten die een ander geluid konden laten horen?
Twee weken geleden  nog kwamen twee docenten even langs om te melden dat ze een student een onvoldoende tijdens zijn afstudeerverdediging hadden gegeven. Tuurlijk een zware beslissing, maar wel eentje gebaseerd op KWALITEIT! Die student kan het dus over doen. Onderwijs is gebaseerd op kwaliteit. Moet voldoen aan de strengste toetsingseisen. De afgelopen jaren is bijvoorbeeld bij ons instituut het rendement structureel gedaald. Zijn we daar blij mee? Natuurlijk niet. Het betekent dat steeds meer studenten langer over hun studie doen. Financieel lastig, maar dat is ook een kwestie van gezond boekhouden. In je bugettering moet je er simpelweg rekening mee houden dat studenten er langer over kunnen doen. Veel studenten doen dat overigens prima tussen 4 en 5 jaar studie. Niet omdat ze het kado krijgen, maar omdat ze er hard voor moeten werken en veel rapporten en tentamens moeten maken (en soms wel meerdere keren moeten herkansen).
Docenten zijn trots op het werk dat ze doen en laten zich echt niet leiden door de financiële boekhouding. Docent zijn is een job. Eentje waar je trots op bent.
In  de hele discussie over het ‘diploma-gedoe’ zou het te waarderen zijn als niet alle docenten over één kam geschoren worden. Integriteit staat hoog in hun vaandel!

Advertenties
Explore posts in the same categories: Docenten, Persoonlijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: