Schooljaar 2010-2011 van start

Aanstaande donderdag is de opening van het nieuwe studiejaar.
De openingsbijeenkomst staat in het teken van de kernwaarden van het hbo. Gastsprekers zijn de heren Cees Veerman, voorzitter Commissie Toekomstbestendig Hoger Onderwijs Stelsel en Fons van Wieringen, voorzitter van de Onderwijsraad. Daarnaast zal Ron Bormans het boek ‘Veelstromenland’- de voorgeschiedenis van de HAN 1846-1996 presenteren (waarna elke gast het boek meekrijgt) en Kristel Baele de HAN-medewekers- en studentenprijs uitreiken.
Het volledige programma is te vinden op www.han.nl, onder ‘Nieuws’.

Het studiejaar begint met een groot verlies, want Ella Hueting heeft aangekondigd na 20 jaar de HAN per 1 september te verlaten. Ontzettend jammer, want Ella bruist van de ideeën die het hoger onderwijs naar een nog interessanter plan brengen. Met Ella ben ik eind 2008 de blog  Creatieveverbindingen.nl gestart. En ik hoop oprecht dat ik die verbindingen ook in de toekomst met je mag en kan delen Ella!

Ook voor alle docenten, medewerkers en studenten begint het nieuwe studiejaar. Vandaag vonden al de nodige introductie-activiteiten op de campussen in Arnhem en Nijmegen plaats. In Arnhem werden alle buitenlandse studenten door de gangen geleid zodat ze weten bij wie ze terecht kunnen voor vragen. Mooi om al die internationale talen te horen.
Morgen wordt het helemaal een drukte van belang want dan starten de nieuwe 1e jaars studenten met hun programma. Op donderdag natuurlijk het hoogtepunt met het HAN Festival. Vooral alle buren rondom de HAN campussen dank voor hun begrip, want het geluidsvolume is enorm.

Ik wens iedereen een inspirerend 2010-2011.

Advertenties
Explore posts in the same categories: Bijeenkomst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: