En toen was het vakantie.

De laatste weken liep iedereen op z’n tenen. Tentamens nakijken, projecten afronden, afstudeerverdedigingen houden, mondelingen afnemen, cijfers invoeren en wat te denken van alle voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar (zoals studiegidsen, syllabi, boekenlijsten). De laatste weken voorafgaand aan de zomervakantie is het meer dan druk. Iedereen die denkt dat het een luxe is om zoveel vakantie te hebben komt bedrogen uit. Veel vrije weken betekent automatisch harder werken in de andere weken.

Een van de mooiste dingen blijft toch elke keer weer de diploma-uitreikingen. Afgelopen week zijn er een paar honderd diploma’s ondertekend (de voorzitter van de Examencommissie heeft er kramp in z’n vingers van gekregen). De studenten realiseren zich tijdens de afsluitende ceremonie  hoe hard ze vier jaar of langer er voor hebben moeten knokken. Ouders/familie/vrienden kijken stralend toe. Docenten zijn trots op hun studenten en spreken ze toe. Elk jaar weer een bijzonder moment in juli, maar ook in oktober en februari/maart. Ben je als student nog niet klaar, dan moet je flink doorbuffelen!

Ik vind het elke keer een eer dat ik de studenten en gasten mag toespreken. Geweldig dat we als hogeschool zo veel voor deze jongen mensen hebben mogen betekenen. En als alumni hopen we ze natuurlijk in de toekomst te blijven ontmoeten. Netwerken is heel erg belangrijk en daar dragen we graag ons steentje aan bij.

Nu eerst van de vakantie genieten en roepen we tegen elkaar “tot volgend jaar”. Het blijft bijzonder dat we dat 2x per jaar tegen elkaar kunnen zeggen.

Ik wens iedereen een heerlijke vakantie.

Advertenties
Explore posts in the same categories: Docenten, Studenten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: