Connect!

Menno Lanting is bekend van zijn boek Connect! Via crowdsourcing door middel van Twitter verzamelt hij uitspraken over social media en connectivity.

Een hele mooie: Achter elke mail, tweet, blog staat een mens. Onthoud dat!

En nog eentje: Het communiceren via sociale netwerken is nu de vier na belangrijkste online activiteit. Nog voor het gebruik van e-mail.

Studenten doen een Lets connect tijdens een stageterugkomdag. 2e Jaars studenten moeten zich verbinden met 3e jaars studenten. Ook docenten kunnen zich op die manier met elkaar verbinden. Zou toch prachtig zijn als docenten in Nederland een groot kennisnetwerk in hun vakgebied(en) opbouwen. Wellicht heeft Menno ook daarvoor nog suggesties want inmiddels is uit de discussie op dutchcowboys.nl wel vastgesteld dat docenten nog niet helemaal up-to-date zijn met de nieuwe media. Heb je ideeen Menno?

NB en zo zie je maar weer dat het dagelijks posten nog een hele kunst is. Als het thuis even tegen zit, dan verleg je je prioriteiten. Uiteindelijk zijn we allemaal mensen voor die pc-schermen!

Advertenties
Explore posts in the same categories: Boek, Persoonlijk

2 reacties op “Connect!”


 1. Docenten hebben inderdaad in veel gevallen nog een behoorlijke inhaalslag te maken. Ik geef af en toe gastcollege’s en de snelheid waarmee studenten informatie vergaren is enorm. Dus voor ‘het onderwijs’ van belang om te kijken wat nu precies de rol van docenten is bij kennisoverdracht. Ook hier wordt het ‘zenden’ steeds minder relevant. Het zal zich meer ontwikkelen naar een ‘Plato-model’ waarbij samenwerken, discussieren en samen kennis produceren centraal staat.

  Een voorbeeld van crowdsourcing in het onderwijs is Wikiwijs: http://www.wikiwijs.nl/sector/

 2. masjavanfruchten Says:

  Dag Menno,
  Dank voor je bevestiging. Vooral het samen kennis produceren is volgens mij een hele belangrijke. Niet alleen docenten in de schoolbankjes, maar vooral ook samen met studenten op ontdekkingstocht. Niemand heeft de exacte online-kennis in huis, fouten maken mag, daar leren we allemaal van. Hoop dat velen een snelle inhaalslag maken zoals wij nu doen, want het gaat razendsnel!
  hartelijke groet,
  Masja


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: