Discussie Online – Social Media

Prachtige discussie op www.dutchcowboys.nl over het feit dat studenten social media missen tijdens hun HBO-studie. Zelfs topman Marcel Wintels van Fontys twittert vrolijk mee. Inmiddels blijkt uit de vele reacties dat het nog niet zo slecht gesteld is met online communicatie / social media op vele hogescholen. Iedereen is er mee bezig en op vele fronten wordt het al ingezet, zelfs al langere tijd. Men wist het alleen niet van elkaar. Uit de discussie is wel te lezen dat het niet elke student interesseert. Zoals in een reactie iemand aangeeft dat van de 50 studenten er maar 2 mee bezig zijn.

Inmiddels kan ik wel stellen dat het nog een flinke investering van het onderwijs vraagt om zowel docenten als studenten te scholen.
Bij het Instituut International Business & Communication hebben binnenkort bijna 200 docenten de basisscholing gevolgd. En zoals Hanneke van Stokkom al aangeeft volgen nu 8 docenten de M Academy bij het DCLA. In het najaar gaan nog een keer 8 docenten. Een training van 12 dagen dat tienduizenden euros kost. Met al deze docenten wordt direct een vertaalslag naar het onderwijs gemaakt. Het duurt even maar dan kunnen we wel stellen dat er 16 expertdocenten zijn die de komende jaren het onderwijs ontwikkelen.

En voor wie het niet weet. Onderwijs kan je niet van de ene op de andere dag wijzigen. Dat gebeurt 1x per studiejaar en het jaar daarvoor is nodig om het te ontwikkelen. Een vak apart!

Advertenties
Explore posts in the same categories: Communicatie, Docenten, Studenten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: