HAN-KAN estafette marathon

Afgelopen zondag was het zo ver. De 5e editie van de HAN-KAN estafette & marathon. Sinds september 2005 werk ik samen met 3 collegas en studenten Sport en Event Management aan dit evenement. Dat we nu al de 5e editie hebben gehad had ik nooit gedacht. Elk half jaar werken studenten in hun evenementenproject aan een werkelijk te realiseren event. In september komt de eerste groep van ongeveer 6 studenten om zich bezig te houden met de route, de communicatie en sponsoring. In januari dragen ze het stokje over aan de volgende groep die zich dan vooral stort op de hele logistiek, de route, het vervolg van de communicatie en de sponsoring. Ze worden uiteraard begeleid door professionals, want een evenement van dit formaat is te groot voor studenten alleen.

Inmiddels hebben we dus al 10 studentgroepen gehad en elke keer lukt het weer met een verse ploeg het voor elkaar te krijgen. Pas op de dag zelf hebben de studenten echt in de gaten hoe groot het event is.

De lopers komen uit de hele regio en daarbuiten. Deze keer ook weer een aantal lopers uit Belgie, Duitsland en zelfs Luxemburg. Maar vooral lopers van diverse atletiekverenigingen.

Mooi dat onderwijs een bijdrage kan leveren aan de verbinding tussen Arnhem, Lingewaard en Nijmegen. Even zijn de twee grote Gelderse steden met elkaar verbonden in sportiviteit. En dat dan ook politici-teams meedoen is voor mij het bewijs dat deze sportieve verbroedering mogelijk is.

Meer info: www.hankanmarathon.nl

Advertenties
Explore posts in the same categories: Evenement, Sport, Studenten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: