Ouders, informatie, rendement

Op 8 en 9 maart organiseert de Faculteit Economie en Management weer ouderavonden. In oktober 2009 vond dit voor de eerste keer plaats en er moesten extra presentaties ingelast worden in verband met de overweldigende belangstelling. Blijkbaar is er niet alleen behoefte van studenten om informatie over een opleiding te krijgen, maar vooral ook bij ouders wat zij van hun studerende zoon of dochter mogen verwachten. Studeren kost veel geld. Daarnaast bekostigt de overheid ook nog een fors deel van de studiekosten van een student (1 deel student op 3 à 4 delen belastinggeld !!!).
Goed dus dat ook ouders zich verdiepen in de studie-omgeving en met die informatie wellicht ook een bijdrage kunnen leveren aan het rendement. Landelijk is het slecht gesteld met de doorstroom van 1e jaars studenten naar het 2e jaar. Blijkbaar zien veel studenten zo’n eerst helft van hun studie als oriëntatie op wat ze willen doen, even afgezien van het deel dat wél al heel bewust kiest. Wat we weten is dat studenten met een bewuste keuze uiteindelijk een diploma behalen. Slechts een paar procent haakt alsnog af. Komende twee weken mogen weer tientallen studenten hun diploma (getuigschrift) in ontvangst nemen. Een knappe prestatie!

Advertenties
Explore posts in the same categories: Studenten, Trend

One Comment op “Ouders, informatie, rendement”

  1. Ella Hueting Says:

    Mooi zo’n ouderavond. Die voldoen echt aan een behoefte. Ik denk dat ouders ook gewoon nieuwsgierig zijn naar wat hun kinderen doen. Vakken zien er vaak echt anders uit dan vroeger, en sommige opleidingen had je zelfs helemaal niet. Dan is het best aardig om daar eens wat meer over te horen. Mooie blog met al die filmpjes, Masja.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: