Blijven communiceren

Vandaag vond de studiedag met de Talendocenten plaats. Zo’n 55 docenten Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans van de HAN Faculteit Economie en Management waren bij elkaar om ervaringen uit te wisselen. In de ochtend werden alle ontwikkelingen van elke taal gepresenteerd. De afgelopen tijd zijn er diverse proeftuintjes geweest en zullen er ook nog gaan plaatsvinden. Bij Engels en Duits wordt studenten de gelegenheid geboden zich bij te spijkeren (mooie afkorting BSPKR-module). Studenten die al op hoog niveau van het Europese Referentie Kader zitten kunnen aan een extern examen mee doen. Zij worden door docenten begeleid. Bij Spaans is onderzocht hoeveel studenten met voorkennis instromen (en dat blijken er best al veel te zijn). Bij Frans is in september met een nul-niveau gestart. Even wat organisatorisch gestoei, maar deze taal is nu voor meer studenten bereikbaar. En uiteraard hebben we stil gestaan bij de Taaltoets Nederlands. Halverwege schooljaar 2008-2009 sloeg de schrik ons om het hart hoe slecht er gescoord werd, maar inmiddels zijn de resultaten hoopgevend. Belangrijk is dat in het VO-HO (Voortgezet Onderwijs – Hoger Onderwijs) overleg er ook uitgebreid stil gestaan wordt bij de toekomstige verplichte taaltoets in het VO-examen.
Al met al een interessante dag waarbij het overduidelijk is dat (inter)-nationaal kunnen communiceren en handelen een must is voor iedereen in Nederland!

Over een kleine maand is het zover, dan vindt de Ondernemer Voor de Klas plaats. Tientallen ondernemers zullen dan voor de klas staan op vele basisscholen om ondernemendheid en ondernemerschap onder de aandacht te brengen. Bekijk het filmpje en dan zie en hoor je waarom het zo leuk gaat worden. Hanny Kunst, wethouder Nijmegen, vindt het een mooi initiatief. En Mark Wegh, ondernemer van het jaar 2008, vindt dat je niet jong genoeg kan beginnen met kennis over ondernemen.

Advertenties
Explore posts in the same categories: Bijeenkomst, Evenement

Tags:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment op “Blijven communiceren”

  1. sylvia bronkhorst Says:

    Hai Masja,

    leuk dat je het filmpje van de ‘ondernemer voor de klas dag’ op je blog hebt geplaatst. Het belooft een leuke en inspirerende dag te worden. De organisatie is in handen van een groep bijzonder ondernemende studenten – getuige het professionele filmpje – en dat werpt zijn vruchten af. Staatssecretaris Sharon Dijksma zal ook een gastcollege verzorgen, wist je dat al?

    Tot snel. Groeten Sylvia Bronkhorst


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: